2011. október 16., vasárnap

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2-3 fej vöröshagyma
zsír
só, bors
majoránna, őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma
krumpli

A hagymát vékonyan felszeleteljük és zsíron megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkockázott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, őrölt köménnyel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. 
Amíg puhul a hús, a krumplit apró kockákra vágjuk, félig puhára főzzük és olajban megsütjük. Ha a hús puha, zsírjára sütjük és összekeverjük a sült krumplival.

0 megjegyzés: