A tortaalaphoz: 4 db tojás, 12 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 12 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 20 dkg darált mák, 1,5 teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál kakaó
A tortalap locsolásához: kávé
A krémhez: 18 dkg fehér csokoládé, 2 tasak zselatinpor, 500 ml vaníliás joghurt, 400 ml tejszín
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a mákkal, a kakaóval és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verjük. Majd hozzákeverjük a mákos lisztet. Egy 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez gőz fölött 15 dkg csokoládét felolvasztunk. A tejszínt habbár verjük. A joghurtot egy tálba öntjük, óvatosan hozzácsurgatjuk a csokoládét és elkeverjük. A zselatinport egy kevés vízben gőz fölött feloldjuk és a joghurtos masszához kavarjuk majd 5 percet állni hagyjuk (időnként megkavarjuk). Amikor elkezd dermedni hozzákavarjuk a tejszínhabot. A tortalapot ketté vágjuk és tortakarimát pattintunk köréje, az első lapot meglocsoljuk szörppel és rákenjük a krém felét, következik a második lap és a krém másik fele. A tetejét elsimítjuk és legalább 3 órára hűtőbe rakjuk. Ezután a tortakarimát leszedjük, a torta tetejét kakaóval megszórjuk és a maradék csokoládéval díszítjük.
2011. december 30., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése