2011. október 8., szombat

Baconben sült rizses csirkemell

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 kg csirkemell
liszt
2 db tojás
1 kis tejföl
2 dl tej
sajt
só, bors

A rizst megfőzzük, ízesítjük. Egy jénait kibélelünk a bacon szeletekkel. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat egy tálban felverjük és összekeverjük a tejjel és a tejföllel. A csirkemell szeleteket először a lisztbe, majd a tejfölös masszába forgatjuk és a jénai aljába tesszük, erre jön egy adag rizs, majd megint hús, és rizs, amíg el nem fogy. A bacon széleit visszahajtjuk a húsra és ha maradt a tejfölös szószból, meglocsoljuk vele. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Letakarjuk alufóliával és 180 C-on 45 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig hagyjuk pirulni.

0 megjegyzés: