Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2-3 evőkanál vaj
1 fej brokkoli (legjobb egy zacskó fagyasztott)
2 kisebb krumpli
5 dl zöldségalaplé
8 dl víz
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük.
Egy nagyobb lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, az alaplevet és a vizet; és főzzük legalább 15 percig, míg a krumpli megpuhul.
Ha megpuhult, hozzáadjuk a brokkolirózsákat és főzzük kb. 10 percig. Kóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leturmixoljuk.
Ezután beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, kicsit még főzzük és kész.
Tetejére reszelt sajtot, sült bacon kockákat szórunk és így tálaljuk.
2011. október 4., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése