1 kg darált csirkehús (mellfilé lehetőleg);
2 evőkanál olaj
2-2,5 mokkáskanál só
pici reszelt szerecsendió
őrölt feketebors
2,5 dl tejszín
8 dl tej
4 evőkanál liszt
25 dkg sárgarépa
45 dkg brokkoli
25 dkg kukorica
10 dkg sajt
Az olajon megdinszteljük az összevágott hagymát, majd a húst is rátesszük, 1,5 mokkáskanál sóval meghintjük, frissen őrölt feketeborssal és kevéske reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A hús mikor kifehéredett és a levét is elfőtte, felöntjük 1 dl tejszínnel, kevergetve elforraljuk a levét.
Két deci tejet elkeverünk a liszttel, a többit feltesszük forralni, a tejszínt belekeverjük, a lisztes tejet 1 mokkáskanál sóval ízesítjük, megborsozzuk, ebbe is teszünk kevés szerecsendiót. A forró tejbe belekeverjük a lisztes tejet és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor már sűrű, hozzáadjuk a kukoricát.
Közben a sárgarépát 1-2 percre lobogó vízbe dobjuk. A leforrázott sárgarépát vékony karikákra daraboljuk. A brokkoliból a nagyobb darabokat kettévágjuk.
A rétegzést a tejes kukoricás masszával kezdjük, ebből vékony réteget teszünk alulra, rá a szeletet sárgarépákat, majd a brokkoli következik. Tovább folytatjuk a hússal, rá kukoricás öntet jön, majd ismét egy sor sárgarépa, brokkoli, hús és végül tejes mártás. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és letakarva 170-180 °C-on 20 percig sütjük, fólia nélkül még 10 percig pirosítjuk a tetejét.
Rizzsel tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése