5 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg vaj
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja és leve
30 dkg porcukor
Krém:
20 dkg cukor
25 dkg margarin
3 dl tej
5 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
20 dkg cukor
25 dkg margarin
3 dl tej
5 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverem. Majd óvatosan hozzákeverem a felvert habot. Beleforgatom a mazsolát és citromhéjat, majd óvatosan hozzákeverem a sütőporos lisztet.
Kerek tortaformába öntöm és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
A krémhez a tejben simára keverem a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg elválik az edény falától. Majd kihűtöm. A margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt mártással és citromlével összekeverem.
A kihűlt tortalapot három részre vágom, és megtöltöm a krémmel. Majd a maradék krémet a torta tetejére kenem, citrommal díszítem.
Kerek tortaformába öntöm és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
A krémhez a tejben simára keverem a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg elválik az edény falától. Majd kihűtöm. A margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt mártással és citromlével összekeverem.
A kihűlt tortalapot három részre vágom, és megtöltöm a krémmel. Majd a maradék krémet a torta tetejére kenem, citrommal díszítem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése